Pivní slavnosti

26.07.2008 14:00

Jako každý rok i letos na přelomu července a srpna patřil areál sokolovny pivním slavnostem. Již v dopoledních hodinách bylo jasné, že vše je připraveno na oslavu piva, léta a veselí. I předpověď počasí poslala všem zájemcům slunnou pozvánku. Pro pivní slavnosti byly připraveny nejenom stánky se zlatavým mokem, ale i vše další potřebné pro pohodlí návštěvníků: kryté posezení, pódium pro hudbu, jídelna, výčep, střelnice, cukrová vata, úschovna kol ... 

Hned od začátku se roztočilo vše včetně piva. Nejprve si zasoutěžili ti nejmladší ve skákání panáka, skládání puzzle a malování. Po nich se pustili do "práce" pivní specialisté. Vyzkoušejte si, jak by jste dopadli v porovnání s nejlepšími:

  • držení tupláku - 5,51min
  • pití 0,5L piva na čas - muži 9,22 sek., ženy 15,92 sek.
  • jedlík (úkolem bylo spořádat v co nejkratším čase topinku s tvarůžkem a zapít 0,5l hanušovického piva) - muži 1,12 min., ženy 0,58min.
     

Ani ti, kteří těmto disciplínám neholdují, nepřišli zkrátka. Mohli si poskládat puzzle - pivní tácek nebo degustovat 5 druhů piv a uhodnout značku a stupně piva.  

A co se čepovalo? Kdo přišel, mohl ochutnat: Hanušovice 11, 12; Litovel světlá, tmavá; Kozel světlý, tmavý; Gambrinus; Plzeň; Budvar 10, 12; Krušovice.

Aby byla atmosféra  dokonalá, přišlo nejenom napětí v podobě tomboly (hlavní cena - zájezd - skončil v Chromči), ale hlavně tanec. Skupina NOA nebyla na nějakou tu hitovku skoupá a tanečníkům příliš oddechu nedopřávala. Dobrá nálada a vlahá letní noc způsobily, že zábava nebrala konce ani po ukončení hudební produkce. Podle důvěryhodných zdrojů poslední vytrvalci opustily bránu sokolovny kolem páté hodiny ranní.

Komu nestačí strohý popis, podívejte se na video, které natočila TVZ.

Zpět