Kolečkové závody a Sletová štafeta

24.09.2011 10:00

Nácvik skladeb na XV. všesokolský slet 2012 v Chromči zahájila dne 24.9.2011 Sokolská štafeta. Sletové poselství k nám dorazilo z Jeseníku a našim úkolem bylo dopravit Štafetu společně s cyklisty ze Šumperka a Dlouhomilova do Zábřeha na Moravě.

Již dopoledne odstartovali slavnostní den mladí chromečští sportovci kolečkovými závody. Celkem 31 jich závodilo na odrážedlech, tříkolkách, koloběžkách, kolečkových bruslích a kolech. V areálu MŠ Chromeč a přilehlé komunikaci bylo od desíti hodin živo. Závodilo se, povzbuzovalo a nakonec došlo i na vyhlášení vítězů. Děkujeme všem, kteří se podíleli na vytvoření příjemné sportovní atmosféry: všem organizátorům, obecnímu úřadu, MŠ Chromeč. Velké díky patří i obyvatelům ulice, kde se závody konaly. Nejen že tolerovali dopravní omezení, ale také podpořili závodníky povzbuzováním. (fotogalerie)

Samotnou Sletovou štafetu, která k nám dojela z Dlouhomilova, přivítal satrosta jednoty Libor Krňávek a čtrnáct připravených chromečských cyklistů. Ke štafetě se symbolicky připojily i chromečské děti, které v rámci kolečkových závodů malovaly obrázky se sportovní tematikou a vytvořily tak "galerii na plotě sokolovny". Celý peloton sedmatřiceti cyklistů dorazil po trase Vyšehoří, Postřelmůvek, Rovensko do cíle v Zábřehu. Na místní sokolovně bylo připraveno uvítání, zábava i program pro děti. (fotogalerie)

 

Doufejme, že se nám stejně jako dnešní den se Sletovou štafetou, vydaří i nácvik sletových skladeb.

 

     

Zpět